Uitslag peiling inzetten elektrische deelauto’s.

Welkom Wij willen samen slim rijden door het inzetten van elektrische deelauto’s in de gemeente Molenlanden. In mei en juni hebben we een interessepeiling gehad. In deze nieuwsbrief lees je de uitslag en wat het vervolg hiervan is. Samen Slim Rijden Molenlanden – uitslag peiling Goed nieuws! We gaan beginnen met autodelen in vijf kernen in de gemeente Molenlanden. Samen Slim Rijden Molenlanden is een initiatief van de stichting Duurzaam Molenlanden, gemeente Molenlanden en OnzeAuto.

In mei of juni hebben ruim 230 personen de interessepeiling ingevuld. Ruim 88% heeft laten weten dat ze graag wil autodelen met buurtgenoten. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de verwachte lagere kosten en de bijgeleverde bijdrage aan het milieu. Ook ziet een deel van de personen dat er meer ruimte op straat komt.

In de peiling komt ook naar voren dat de meeste mensen geen vaste momenten hebben om de deelauto te gebruiken. Ruim een derde van de personen zou graag direct willen starten met het autodelen. De overige mensen willen graag eerst meer informatie zoals de locatie’s van de deelauto’s.

Het is ook heel mooi om te zien dat er ruim 30 mensen hebben aangegeven mee te willen werken aan het opzetten van het deelinitiatief in hun eigen dorp of kern. Deze mensen worden later deze zomer nog benaderd, als ze hun mailadres hebben achtergelaten. Voorinschrijvingen
Op basis van de uitkomsten van de interessepeiling gaan we van start met de voorinschrijvingen in de volgende 5 kernen: Bleskensgraaf Giessenburg Goudriaan Nieuw-Lekkerland Langerak samen met Nieuwpoort Bewoners van deze kernen die de interessepeiling hebben ingevuld ontvangen eind deze maand een mail met inschrijflink.

Wij zullen dan opnieuw een nieuwsbrief sturen met deze inschrijflinks zodat deze ook verder gedeeld mag worden met buren, vrienden of bekenden. Bij voldoende voorinschrijvingen in deze kernen kunnen we, samen met de gemeente en OnzeAuto, snel deelauto’s plaatsen. Dit doen we met een feestelijke lancering.

Wil je nu alvast meer informatie over hoe autodelen werkt? Kijk dan op www.onzeauto.com. Hoe werkt autodelen? Andere kernen van de gemeente Molenlanden
De interesse in andere kernen houdt OnzeAuto ook in de gaten. bij voldoende aanmeldingen kan ook in die kernen gestart worden met een deelauto. Interesse kan worden doorgegeven via www.onzeauto.com. Als stichting houden we het ook in de gaten en blijven we in gesprek.