Molenlanden bespaart energie. Iedereen kan wat doen!

De energieprijzen stijgen en daarmee ook de energierekening. Meer dan ooit is de urgentie om energie te besparen groot. En alle energie die u nu bespaart, hoeft u ook niet meer op te wekken. Iedereen kan wat doen, klein of groot. Radiatorfolie, ledlampen of het koken op inductie kunnen al een eerste stap zijn. Een groot effect bereikt u met isolatie van uw woning. Het huis voelt comfortabeler, u hoeft minder te verwarmen, het gasverbruik neemt af en u bespaart direct op uw energierekening.
 
De gemeente gaat het komende jaar verder met het ondersteunen van huiseigenaren en huurders om energie te besparen, zodat u zelf aan de slag kan. In deze speciale nieuwsbrief laten we zien wat we al samen hebben bespaard en leest u over de diverse acties en activiteiten waar u aan kunt deelnemen en waar u terecht kunt voor professioneel advies en informatie.

Samen kunnen we nog meer energie besparen

Met de campagne ‘Molenlanden bespaart energie, iedereen kan wat doen!’ willen we nog meer inwoners, zowel woningeigenaren als huurders, stimuleren en helpen om energie te besparen. De succesvolle acties en activiteiten zetten we dit en volgend jaar door, aangevuld met nieuwe initiatieven. Speciale aandacht is er voor woningeigenaren van boerderijen en monumenten en voor huurders.
 
Advies en informatie U kunt op elk moment gratis een adviesgesprek aanvragen  met een wooncoach, een gratis online huisscan doen of een voorbeeldstappen plan inzien van het bouwjaar van uw woning.

Waardebon t.w.v. 45 euro Vanaf november is het ook weer mogelijk om waarde- bonnen van 45 euro aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. Nieuw is dat de waardebonnen niet alleen via een webshop, maar ook bij lokale bouwmarkten te verzilveren zijn. Ook huurders (zowel sociale als particuliere huur) kunnen de bon aanvragen. Meer informatie hierover volgt.

Huurders Ook huurders worden gestimuleerd en ondersteund bij het energiezuinig maken van de woning. Hierbij werkt de gemeente samen met de woningcorporaties ‘Lek en Waard Wonen’, Tablis Wonen’ en ‘KleurrijkWonen’ en de huurdersorganisaties. In november 2021 wordt er meer over bekendgemaakt, maar het is nu al mogelijk om gratis een wooncoach te laten langskomen voor adviezen over energiebesparen en hoe de energierekening te verlagen.

Ga naar één van de onderstaande websites:
HET NIEUWE WONEN
HET REGIONAAL ENERGIELOKET