WIL EN KUN JIJ IN DEZE GEKKE TIJDEN HET VERSCHIL MAKEN VOOR EEN ANDER GEZIN?

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.

De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

💚 Voor twee jongens (7 en 9) uit Groot-Ammers zoeken we een fijn gezin waar zij twee zaterdagmiddagen in de maand mogen komen spelen.

💚 Voor een meisje (10) uit Giessenburg zoeken we een lief gezin met leeftijdgenootjes waar zij de woesdagmiddag mag langskomen.

💚 Voor een jongen (6) uit Oud-Albas zoeken we een opa en oma figuur die een middagje in de week iets gezellig met hem willen ondernemen.

💚 Voor een jongen (7) uit Nieuw-Lekkerland zoeken we een rustig gezin dat houdt van uitstapjes in de natuur. Een gezin dat het gezellig vindt om hem dan mee te nemen.

💚 Voor 4 zusjes (4 tot 12 jaar) zoeken we in de omgeving van Bleskensgraaf een logeergezin voor om de week een weekendje. Een fijne en stabiele plek vol gezelligheid en warmte.

💚 Voor een jongetje (5) omgeving Oud-Alblas zoeken we een steungezin voor de zaterdag. Het liefst een fijne buitenplek (boerderij?) waar hij mee mag helpen en lekker kan spelen.

Kunnen jij/jullie iets betekenen? Lianne de Keizer, coördinator van Buurtgezinnen, komt heel graag een keertje langs (of binnen via de digitale weg als bezoek even niet lukt) om kennis te maken en wat meer te vertellen!

📧 lianne@buurtgezinnen.nl

📞 06 28287049