Hangjongeren veroorzaken overlast

Een groep hangjongeren zorgt al een langere periode voor overlast in Groot-Ammers. De politie heeft daarom donderdag 26 bekeuringen uitgeschreven. 

Volgens het politieteam Lek en Merwede zijn er al meerdere waarschuwingen uitgedeeld en is er door de wijkagent en de gemeente geïnvesteerd in de groep die steeds overlast gaf.
Toch bleven de problemen volgens de politie bestaan. “De laatste periode hebben wij zeker vijftien meldingen van overlast gekregen over deze groep. De overlast bestond uit crossen met bromfietsen, troep achterlaten, hard schreeuwen en harde muziek.”

Tijdens een actie van de wijkagenten van Molenlanden is de groep in de gaten gehouden en werden meerdere overtredingen gezien. “De muziek stond keihard aan, men hing zonder enig doel onder de luifels van de winkels en was keihard aan het schreeuwen. Een bestuurder van een bromfiets vond het nodig om zonder helm en luid toeterend rond te rijden.”
De bekeuringen werden uitgedeeld voor de overlast, maar ook omdat enkelen geen geldig legitimatiebewijs konden tonen.